Krémové rizoto se slaninou

Krásný den,

dnes vám představím snadný a rychlý recept na výborné rizoto. Inspiraci jsem čerpala v mé oblíbené příbramské restauraci Atollo. Jedná se o krémové rizoto se slaninou (pancettou) a parmazánem.

co budeme potřebovat:

  • rýže
  • slanina (pancetta)
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • smetana na vaření
  • parmazán
  • olej nebo máslo

Rýži uvařte podle návodu nebo vašich zvyklostí. Cibuli a slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Na troše tuku si v pánvi osmažte cibuli a slaninu. Když je rýže hotová a směs v pánvi osmažená, přesypte rýži do pánve. Plamen ztlumte na nejnižší stupeň a pomalu do rizoto přilévejte smetanu. Přisypte sýr, důkladně promíchejte.

K hotovému pokrmu se skvěle hodí nějaká čerstvá zelenina nebo bylinky. Já jsem si vybrala šťavnatá rajčata, která mám ráda. Jak doma připravujete rizoto vy? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

3 thoughts on “Krémové rizoto se slaninou

  1. Lucie

    Krémové rizoto jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to celkem jednoduše, tak bych se do toho mohla pustit, díky za recept:-)

  2. Helena

    Hani, zdravím z Říma, takže jsem u zdroje 😀.
    Krémové rizoto miluji, nejraději houbové. Vše v jedné pánvi, musí být rýže arborio a podlévat vínem a stále míchat.
    Pa, Helena

  3. Stáňa

    Hani, já rizoto doma snad ještě nedělala. Jsem v tomhle ovlivněná školní jídelnou a rizoto pro mne prostě nezní lákavě, i když vím, že to krémové je trochu jiná disciplína. A manžel o rizoto nestojí vůbec, takže nějak není důvod se do něj pouštět.
    Hezký den

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *