Slunce nad zátokou – recenze

Krásný den,

letní počasí úplně vybízí k tomu, aby se člověk uvelebil někde na sluníčku a v klidu si přečetl nějaký pohodový román. Já mám dneska na jeden takový pro vás tip. Jmenuje se Slunce nad zátokou a autorkou je Phillipa Ashley. Knihu vydalo nakladatelství Cosmopolis a já jsem ji získala v rámci spolupráce.

oficiální popis:

Pro Rose je každý den darem. Může se radovat, protože díky anonymnímu dárci přežila nemoc, která ji ohrožovala na životě. Teď by mu chtěla poděkovat. Řada náznaků ji dovede až do ospalé rybářské vesničky v Cornwallu. Tam je Rose vtažena do místního dění a potkává dva pohledné bratry, z nichž jeden může být tím, koho hledá. Jenže který? Dokáže Rose najít odpověď na svou otázku, nebo se dřív zamiluje?

zdroj

moje hodnocení:

Rose je mladá archeoložka, která během studia onemocněla a potřebovala transplantaci kostní dřeně. Jejím dárcem je nějaký neznámý mladý muž z Cornwallu. Nyní je Rose už zdravá a kromě práce na novém grantu se rozhodne vypátrat, kdo byl oním šlechetným dárcem, jenž jí zachránil život. Pátrání i práce ji zavede do malého cornwallského města jménem Falford. Zde se seznámí s bratry Morvanovými, z nichž by jeden měl být tím pravým…

Joey a Finn vlastní společně s jejich matkou Dorindou loděnici, která specializuje na výrobu dřevěných plachetnic a opravu lodí. Oba bratři jsou si velmi podobní a přitom tak odlišní. Finn je starší, působí více uzavřeně a je to velký dříč. Joey po ošklivém rozchodu randí s jednou slečnou za druhou a působí celkově mnohem lehkovážněji, ale uvnitř je to moc hodný člověk, který je ochoten pomoci všem.

Kromě této ústřední trojice se v knize objevují i další zajímavé vedlejší postavy, jako je Roseina bytná a nová kamarádka Oriel nebo majitelka místní kavárny Bo. Městečko působí v knize hodně idylicky, ale autorka se nebála ukázat i stinnou tvář tohoto drsného kraje.

Celý příběh je celkem jednoduchý a čtenář od začátku tuší, jakým směrem se to bude ubírat. Na mě to hodně působilo jako filmy podle Roasemunde Pilcherové, kde je nějaká milostná zápletka a okouzlující krajina jihozápadní Anglie. Autorka to obohatila o poměrně dost legend a pověstí, které se vážou především ke králi Artušovi.

Slunce nad zátokou je taková jednoduchá letní jednohubka, u které si odpočinete a vyčistíte hlavu a zároveň si užijete poměrně sympatické a milé postavy a hlavně to malebné prostředí. Za zaslání knihy ještě jednou děkuji nakladatelství Cosmopolis a vy ji seženete na stránkách Grady.

Byli jste někdy v Cornwallu? Máte rádi filmy Rosamunde Pilcherové? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

6 thoughts on “Slunce nad zátokou – recenze

  1. Helena

    Hani, úplně se vidím na lehátku s něčím chlazeným a touhle knížkou. Proč se chvíli netoulat po Cornwallu, že…
    Měj příjemný den. Helena

  2. Stáňa

    Hani, tak film R. Pichlerové jsem myslím neviděla ani jeden. Pokud jde o romantiku, tak na mne čeká nová Julie Caplin. V Anglii jsem nikdy nebyla, ale anglický venkov by mne lákal…
    Hezký den

    1. ciculka Post author

      Ahoj Stáni,
      já mám Anglii celkem projetou a chystám se do Británie zase na podzim. Filmů jsem viděla poměrně dost a některé se mi opravdu líbily.

  3. Lucie

    Ahoj, tohle vypadá hodně dobře, podobné ,,slaďárny“ si občas s chutí přečtu, stejně jako jsem se ráda svého času dívala na romanťárny od Rosamunde Pilcher..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *