Zapečená krůtí prsa podle Péti Elblové – recept

Krásný den,

nedávno jsem viděla na YT v jednom videu Péti Elblové jednoduchý recept na zapečená prsa. Líbilo se mi to, vyzkoušela jsem to a doma to mělo úspěch. Líbí se mi jednoduchost receptu a rychlá příprava.

co budeme potřebovat:

  • krůtí nebo kuřecí prsa nakrájená na plátky
  • slaninu nebo šunku
  • listový špenát
  • měkký čerstvý sýr (mascarpone, Philadelphia, žervé)
  • koření pole chuti – sůl, pepř, gyros
  • olej

Maso si omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Vše si poskládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Lehce osolíme, opepříme a posypeme gyrosem. Slaninu si nakrájíme na kostičky a přesuneme do mísy. Špenát pokrájíme na menší části a přidáme ke slanině. Vše promícháme s mascarpone a vzniklou směs natřeme na maso v pekáčku. Posledním krokem je olej, tím to lehce zakápneme. Maso pečeme na 200 stupňů a pečeme přibližně 35 minut.

Já jsem k tomu uvařila rýži, ale samozřejmě můžete zvolit pečivo nebo brambory. Maso je krásně šťavnaté, díky kombinaci špenátu a slaniny nádherně ochucené. Nám to doma snědl i táta, který špenát fakt nesnáší (neřekla jsem mu, že tam je).

Máte rádi takto snadné recepty? Jíte špenát? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

6 thoughts on “Zapečená krůtí prsa podle Péti Elblové – recept

  1. Stáňa

    Hani, jednoduché recepty se hodí vždycky. Já nemám ráda špenát zahušťovaný vajíčkem. A nemám ráda špenát dohromady s masem a šťávou na talíři, takže ke pečenému masu s bramborovým knedlíkem jím špenát lžičkou z kompotové mističky :D. A mám raději čerstvý špenát, zatímco můj muž preferuje ten nejlevnější špenátový protlak 😉

  2. Lucie

    Ahoj, mám ráda rychlé a jednoduché recepty, nemám čas a ani chuť zdržovat se v kuchyni déle než je nezbytně nutné. Ráda vyzkouším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *