Makeup, korektor a pudr – Yves Rocher

Krásný den,

je to už několik měsíců, co mám doma hned několik produktů od značky Yves Rocher. Já v YR nakupuji celkem pravidelně, miluji jejich odličovač s chrpou, často používám jejich sprchové gely a čistící produkty na pleť. Dekorativní kosmetiku tolik prozkoušenou nemám, ale rozhodla jsem se to změnit. Vybrala jsem si celkem tři produkty a dneska se jim podíváme více na zoubek:-)

Lehký rozjasňující makeup Pure Light, odstín Rose 100

Asi jste si už všimli, že nejsem velký milovník klasického makeupu. Moc jich nepoužívám, nemám ráda ty, které mají absolutní krytí, protože mám pocit, že je to pak na obličeji jako maska. Raději přiznám nějakou nedokonalost. To byl hlavní důvod, proč jsem si vybrala tento lehký makeup. Mám nejsvětlejší odstín s růžovým podtónem, což mi vyhovuje.

Balení je moc pěkné. Jedná se o skleněnou lahvičku, která kapátko. Já mám raději spíše pumpičky, ale kapátko je taky v pohodě. Makeup je hodně tekutý, takže je třeba být opravdu opatrný při aplikaci. Makeup by neměl zasychat na pleti a měl by ji extrémně hydratovat. Řekla bych, že opravdu úplně nezasychá, což mi zase tak moc nevyhovuje. Pocity nějaké zásadní hydratace nemám, s tím tedy nesouhlasím.

Houbička se na makeup nehodí, s ní se mi zapracovával tedy velmi špatně. Štětec a prsty jsou rozhodně lepší volbou, já jsem kombinovala oba způsoby. Odstín je opravdu světlý, ale stejně mi na pleti docela oxidoval a šel do oranžova, což se mi fakt nelíbí, já jsem hodně světlý typ a je na mě vše vidět. S makeupem nejsem moc spokojená, protože dost lezl do pórů, hodně je zdůrazňoval, dělal nánosy a celkově na pleti nevypadal dobře. Sami vidíte, že jsem spotřebovala cca třetinu a zbytek asi pošlu dál, nemá cenu to nechávat.

Projasňující opravná tužka, odstín Rose 01

Klasický korektor v tekuté podobě s leskovým aplikátorem jsem nenašla, tak jsem se rozhodla vyzkoušet toto projasňující pero. Není to tedy klasický korektor, ale má zahlazovat šedé kruhy a jemné vrásky. To bych úplně netvrdila.

Nejsvětlejší odstín je dost broskvový, takže jako běžný korektor mi tedy nefunguje. Je ale fajn na vrstvení, kdy si tímto produktem zneutralizujete tmavá místa a pak nějakým opravdu světlým korektorem můžete projasňovat a rozzařovat.

Aplikátor je tak průměrně dobrý. Tvar pera a samotný štěteček je ok. Ale vůbec nemůžete regulovat množství produktu, které se vám vytlačí na ten štěteček. Vytlačuje se to klasicky tak, že točíte prdelkou tužky, myslím, že tento způsob všichni znají. Korektor si nechám, ale úplně nadšená z něj nejsem.

Lehký sypký pudr, odstín Rose

Vybrala jsem si na jejich eshopu klasický sypký pudr, který jsem dříve dost používala, nyní dávám přednost kompaktům. Říkala jsem si, že by bylo ale fajn zase nějaký vyzkoušet. Taky cenově jsme někde úplně jinde, jejich klasické pudry stojí dvojnásobek.

Balení je normální, je to plastová dóza se šroubovacím víčkem. Uvnitř se ukrývá labutěnka, kterou tedy nepoužívám. Pudr nanáším klasicky štětcem, to mi vyhovuje. Je velmi jemně namletý a na pleti příjemný. Odstín je v pořádku, vyhovuje mi. Jediný problém by mohla představovat parfemace, která je opravdu silná. Já to bez problémů zvládám, ale asi bych taky byla raději, kdyby to nevonělo vůbec.

Celkově jsou moje dojmy z těchto produkt trochu rozpačité, protože mě žádný z nich úplně neokouzlil. Nejlepší je určitě ten pudr, který je na mě až moc převoněný. Rozjasňující tužka není žádné terno, ale vymyslela jsem způsob její využití, tak aspoň to… Nejhorší je makeup, ten je na nic a fakt ho nemohu doporučit. Jak jste na tom s dekorativní kosmetikou Yves Rocher Vy? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *