Dny Marianne – jak účinně zlikvidovat úspory

Už několik let jezdíme s mamkou na (ne)organizované nákupní šílenství, které někteří znají jako Dny Marianne nebo Nákupy s Ona Dnes. Když jsem si letos koupila Marianne a prohlédla jsem si celkem tlustou knížku se slevovými kupóny, byla jsem zklamaná, že tam mnoho mých oblíbených značek tentokrát není (úplně vypadl třeba Debenhams nebo Marks and Spencer, škoda). Ale co, říkala jsem si, aspoň letos trochu ušetřím. K tomu všemu byli rodiče o víkendu ve wellness lázních, takže jsme s mamkou měly v pátek asi hodinku v Příbrami a pak asi čtyři hodiny v neděli odpoledne (z toho odečtěte dvě hodiny na cestu do Prahy a zpět). Takže málo času, málo obchodů, kam bychom chtěly zajít, paráda pro moji peněženku…No, ale znáte to, člověk míní, život mění…

Už ten pátek se poněkud vymkl z rukou, ale na svoji obranu musím podotknout, že jsme měly objednaný strašně drahý atlas pro taťku, protože se blíží jeho svátek a on „měkejše“ nerad. Dá se říci, že to tedy sežralo asi třetinu celkově utracené částky. Ale ten zbytek…Knihy, knížečky, DVD, kalendáře, diáře, taštičky, poezie, romance, detektivky, klasika, nějaké diktátky, sbírky matematiky… A najednou jsme domů odnášeli čtyři tašky a batoh (musel dorazit telefonem přivolaný táta, aby nám pomohl:-). Takže knižní haul nevídaných rozměrů…Taky tak milujete knihy?

Mamka v lázních nějak nastydla, takže v neděli jí nebylo moc dobře. Já jsem měla ještě dopoledne němčinu, byla jsem nějaká unavená, k tomu všemu pršelo, ale byly jsme domluvené, tak jsme jely… Měla jsem jednoduchý plán- rychle zaběhnout do Tesca, pak CA, moje milovaná bižuterie I am, pak sehnat dárek v Marrionaud, mamka chtěla do Manufaktury a já jsem si nakonec dovolila pořídit si mojí milovanou šeříkovou vůni u Yves Rocher.  Takže krásné a rozumné plány, že? Na vše jsme měly asi dvě hodiny, takže žádné courání a dlouhé vybírání…

Tesco šlo podle plánů, já si koupila jeden krajkový kabátek, mamka byla úspěšnější. Ani jsem nevěděla, že máme do Tesca taky slevový kupón:) Pak ale přišlo CA a už to bylo… Já opravdu nemám konfekční velikost, málokdy něco seženu, aby mi to sedělo, aby mi to vůbec bylo a ještě se mi to musí samozřejmě líbit, že? No a najednou jsem to uviděla… Bundu, koženou, a oni jí měli opravdu ve velkých velikostech… A jedna mi seděla a strašně se mi líbila, takže šup na mě. Ani jsem jí nešla zkoušet do kabinky, rovnou u stojanu jsem si sundala batoh a nahodila bundu. Musí být moje!!! Tak si tak dávám dolů moji budoucí bundu a uvidím ho… Úžasný černý kabát s kapucí a olivkami. Určitě nebudou mít dost velkou velikost, ale tak, podívám se, běží mi hlavou. Ha, ona tam je. Tak to muím vyzkoušet… A batoh se zase váli na zemi a já poskakuji obchodem v novém kabátu. Taky bude můj:-) Mamka si taky vybrala pár kousků a po cestě ke kase jsem si ještě vzala jedny! náušnice.

Pak jsem zaběhla do mé milované bižuterie, kde jsem si myslela, že možná jeden kousek bych si mohla dovolit, ale zrovna jak na potvoru měli slevu 20% na kabelky, takže jsem hrdou majitelkou hnědého psaníčka s perforovaným vzorem:-) A jednoho nového náhrdelníku. A k němu člověk samozřejmě potřebuje i náušnice, že jo? Že jo???

V Marrionaud jsem chtěla kupovat dárek pro kamarádku, ale neměli ho. Odnesla jsem si jen mýdlo a tři balíčky odličovacích tamponů, které mi došly. Dostala jsem slevu a ještě dárek – krém na ruce:-) A to jsem tam nechala horentních 138 Kč.

V Manufaktuře řádila mamka jako černá ruka. Nakoupila ale už opravdu hodně věcí na Vánoce, takže to je ok. Já jsem si tam vybrala jen krém na ruce, který jsme dostaly jako dárek k nákupu nad 1000 Kč. Vybrala jsem si parfemaci grepu, což je ovoce, které nemám ráda jako jídlo, ale líbí se mi výrobky s grepovou vůní.

Nakonec jsem zaběhla ještě do Yves Rocher, kde jsem si pořídla pro sebe grepový sprchový gel, tělový peeling s jahodou (ten můj jsem zrovna večer předtím dodělala) a hlavně šeříkovou vůni. A pak už jen cesta zpět na autobus domů:-)

Takže mé obavy z nedostatku příležitostí k nákupu byly poněkud liché… A jak jste si užili Vy Dny Marianne? Taky máte rádi tyto slevové akce? Napište mi:-)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *