Tajně tvá – recenze

Krásný den,

Tessa Bailey je americká autorka moderních romancí ze současnosti. Já jsem od ní četla už dvě knihy a obě se mi moc líbily, takže jsem si nemohla nechat ujít i novinku Tajně tvá. Knihu vydalo nakladatelství Cosmopolis a já jsem ji získala v rámci spolupráce.

oficiální popis:

Hallie Welchová nikdy nezapomněla na Juliana Vose, syna majitelů rozlehlých vinic, který ji kdysi skoro políbil. Pracuje jako zahradnice a právě získala zakázku na jeho rodinném panství. Jenže Julian už její dávnou lásku nepřipomíná ani trochu. A navíc si na ni nevzpomíná.
Julian má v plánu napsat během studijního volna román. Ale jak to má provést, když mu Hallie zahradničí přímo před okny? Chodí všude pozdě, je výstřední, věčně umazaná od hlíny, a přitom tak neuvěřitelně krásná, že se Julian nedokáže soustředit na nic jiného. Muži, který si žehlí i ponožky a všechno má přesně naplánované, nedává její živelná energie smysl, ale zároveň je na ní něco důvěrně známého…

zdroj

moje hodnocení:

Hallie žije v oblasti napy na ostrově Svatá Helena. Jako dospívající byla celkem ztřeštěná, ale její babička ji trochu zklidnila a byla pro ni takovou kotvou. Jenže nedávno zemřela a Hallie o sobě hodně pochybuje a zároveň má trochu problém vyrovnat se s tím. Vůbec se jí nelíbí, že vedle oblíbené vinárny její babičky vyrostl konkurenční podnik, který má děsného manažera. Hallie jim dělá různé drobné naschvály a to ji sblíží s Julianem Vossem.

Julian a jeho rodina vlastní na ostrově slavné vinařství, které před několika lety zasáhl obrovský požár. Ten rodinu rozdělil a Julian se po konfliktu s svým otcem uchýlil pouze na akademickou půdu, kde se cítí bezpečně. Různé časové harmonogramy mu pomáhají předcházet panické atace. Má rád symetrii, řád, pravidelnost a plány. Hallie mu to ale vše naruší. Nejenže trochu zlobí ten podnik, ale taky pracuje na zahradě Julianova domku pro hosty.

Vztah mezi těmi dvěma se vyvíjí poměrně svižně, ale pro Hallie to není překvapení, byla do Juliana zamilovaná už na střední škole. On si ji sice úplně nepamatuje, ale dospělá Hallie mu doslova nedá spát a najednou mu nevadí, že mu narušuje jeho kruhy. Jako správná romance má ten vztah taky určité zádrhely, než dojde ke klasickému happy endu, ale je to napsané dobře, dynamicky.

Samozřejmě i zde jsou hodně zajímavé vedlejší postavy, hlavně Julianova sestra Natalie a Halliin kamarád a nápadník Owen. Vůbec by mi nevadilo, kdyby vyšly další díly a tam se objevily tyto postavy. Oceňuji, že hlavní hrdina má nějaký problém, díky kterému je mnohem uvěřitelnější. Samozřejmě se mi líbí, že je učitel, pro to mám slabost:-)

Za zaslání knihy ještě jednou děkuji nakladatelství Cosmopolis a vy ji seženete na stránkách Grady. Jestli máte chuť na příjemnou a vtipnou romanci, tak Tajně tvá bude určitě dobrá volba. Už jste četli nějakou knihu od této autorky? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

One thought on “Tajně tvá – recenze

  1. Helena

    Hani, občas mám knihu tohoto tipu moc ráda. Píšu si do svého seznamu a děkuji za tvé hodnocení.
    Přeji klidné pondělí, Helena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *