Přečteno: září 2024

Krásný den,

přehled přečtených knih za září je docela bídný. Nějak jsem neměla čas a energii, takže tu zmíním jen šest knih. Na část z nich už tu byla i samostatná recenze, takže vás odkážu na ni.

Michael Kerrigan – Anglické mýty

Tuto knihu jsem dostala od rodičů jako dárek. Myslela jsem si, že se jedná o klasické příběhy, které se váží k anglické mytologii, ale je to spíše odborná kniha, která se zajímá o vznik a vysvětlení jednotlivých mýtů (např. Artuš, Lancelot, Beowulf apod.). Já znám téměř všechny příběhy, které byly v knize zmíněny, tak jsem si to užila. Pro běžného čtenáře to bude ale dost náročná publikace.

Sandra Brown – Lepší zítřky

Sandra Brown je oblíbená autorka hlavně mamky. Lepší zítřky jsou dva příběhy, které kdysi vyšly v USA jako harlekýnky. První příběh měl docela zajímavou zápletku. Kelly je nejen novinářka, ale taky stojí v čele hnutí, které se snaží, aby jejich pohřešovaní manželé, vojáci z války ve Vietnamu, nebyli prohlášeni za mrtvé. V letadle se seznámí se sympatickým kongresmanem a hned mezi nimi přeskočí jiskra. Jenže Kelly si románek nemůže dovolit, ona je přeci oddaná manželka… druhý příběh je o sportovním a tak trochu bulvárním novináři a slavné tenistce, která ho nesnáší. Ten první příběh mi přišel zajímavější, druhý byl docela nudný. Není to nic světoborného, autorka to rozhodně umí mnohem lépe.

Rebecca Raisin – Pojízdné knihkupectví šťastných konců

Na tuto romanci je recenze zde.

Emma Cowell – Dům v olivovém háji

Na tuto knihu najdete recenzi zde.

Jo Callaghan – V jediném okamžiku

Na tento hodně povedený thriller vyjde recenze brzy, už ji mám připravenou. Máte s na co těšit:-)

Ali Hazelwood – Teorie lásky

Na tuto romanci jsem se hodně těšila a nebyla jsem zklamaná. Autorka má vždy zajímavé prostředí a akademická sféra katedry fyziky je mi blízká. Elsie je teoretická fyzička a pracuje jako placená společnice, protože akademický plat je velmi nízký (a to platí i pro české prostředí). Díky tomu se seznámila i s fešným starším bratrem svého klienta, který si o ní myslí, že je knihovnice. Jenže on je fyzik a k tomu všemu člen přijímací komise pro definitívu a Elsie se o ni právě uchází. Ta romance mě hodně bavila, vtipná, chytrá, je tam věda, má zajímavá témata…

Tentokrát je to celkem jasné – máme tu tři skvělé knihy (V jediném okamžiku, Anglické mýty a Teorie lásky) a tři hodně průměrné (Dům v olivovém háji, Pojízdné knihkupectví šťastných konců a Lepší zítřky). Určitě si počkejte na recenzi na V jediném okamžiku, ta kniha se mi hodně líbila. Co jste naposledy přečetli vy? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

4 thoughts on “Přečteno: září 2024

  1. Helena

    Hani, moc se mi hned na první pohled líbí ty anglické mýty. Vzhledem k nedávné návštěvě Říma je to asi jasné – kdejaké průvodce a zopákla jsem si Dana Browna – ten po centru města provedl Roberta Langdona velmi věrně…
    Přeji příjemný den. Helena

  2. Lucie

    Ahoj, čtení teď naprosto nezvládám, knihy jdou stranou, ale snad se to s delšími podzimními a zimními večery zlepší, to jsem měla vždy ráda, zachumlat se do deky, zapálit svíčku a otevřít si knížku.

    1. ciculka Post author

      Ahojky,
      taky se na tuto podzimní atmosféru těším, i když i večery hodně vyplňuje práce, které je zase hodně…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *