Chateau St. Havel – naše zkušenost

Krásný den,

předposlední víkend v září jsme s Martinem vyrazili do Chateau St. Havel. Měli jsme poukaz, který jsem kupovala na slevomatu jako dárek na Valentýna. Jednalo se o pobyt s jednou nocí pro dvě osoby, snídaní a lahví pravého šampaňského od značky Pomeroy. Pobyt byl poměrně dost drahý, ale byl to dárek z lásky, tak jsem do něj investovala.

První věc, která mě překvapila už při příjezdu, je umístění hotelu. To jsem si mohla sama vyhledat, je to moje chyba, ale opravdu jsem nečekala, že se jedná o lokaci hned vedle jižní spojky (pár metrů od McDonalda, který tu je ve směru na Hradec). Ten dopravní ruch je v hotelu hodně slyšet, takže jestli jste jako já naivně podle fotek na netu očekávali klidný pobyt, tak se spíš připravte na pořádnou dávku hluku.

Parkování je v ceně, hned na recepci jsme se ale cítili nepříjemně, když se na nás obsluha obrátila s tím, že jsme ti z toho slevomatu. Takový despekt jsem v hlase recepční už dlouho neslyšela. zaregistrovali jsme to oba dva a ani jednoho z nás to nenadchlo. Dále nám oznámili, že restaurace je plná, možná v půl deváté bude místo na večeři. Můžeme se tam domluvit, aby nám dali vědět. Šampaňské prý dostaneme v restauraci.

Náš pokoj byl v prvním patře a na první pohled vypadal úplně normálně. Chvilku jsme hledali ten telefon, ale pak jsme ho objevili. Byl zde placený minibar, velmi měkké postele, dostatek polštářků a malinkatá koupelna. Výhled jsme měli na parkoviště (takže nic moc). Menší nedostatek bychom asi vytkli u zásuvek. Ani jedna nebyla u nočního stolku. Nevím, jak to máte vy, ale já telefon nabíjím vždy přes noc a mám ho položený právě na nočním stolku. Přítel tedy vlezl pod ten jeden stůl, co byl místnosti, a tam umístil, naštěstí pro nás, svoji extra dlouhou nabíječku.

V půl deváté za námi přišli z recepce, že mají tedy volný jeden stůl a že musíme do pěti minut dorazit dolů. Když jsme přišli, byla volná polovina stolů a už nikdo k nim nepřišel. Menu se zde mění cca každý měsíc a ceny jsou docela vysoké. Měli jsme chutný amise buche v podobě pečiva, nějakého mazání a pršutu se švestkovou omáčkou. Martin si vybral dýňovou polévku s nočkem z kozího sýra. Oba jsme se shodli, že ta kombinace byla povedená a že to bylo nejlepší jídlo večera. Cena za jednu porci 175 Kč. Jako hlavní chod měl filet z candáta, dva malé ráčky a rizoto z quinoy. Ryba byla výborná, na ráčky mu nepřinesli žádné kleštičky, takže se tam s nimi mordoval a rizoto bylo přesolené. Jednalo se o jedno z nejlevnějších jídel za 595 Kč.

Já jsem měla bramborovou kaši (nedosolená), smažený květák, baby karotku (oboje v pohodě), karbanátek z telecího masa se sýrem obalený ve slanině (těžký průměr) a omáčku (naprosto hnusná a hořká). Cena 545 Kč. Nemám problém zaplatit za dobré jídlo více peněz, ale tady ta večeře byla kvalitativně hodně podobná tomu, co máme u nás ve školní jídelně… Nakonec jsem měla dezert, což byl sacher dort. Ten mi moc chutnal a určitě ho mohu doporučit. Cena za dezert je 180 Kč. K pití jsme měli domácí jahodovou limonádu (dobrá, docela sladká), třetinku piva a dvě deci coly. Po delším pátrání nám přinesli to šampaňské, které měl už číšník otevřené, takže jsme si ho museli dát hned. Obsluha tohoto pána byla taky taková docela nepříjemná, milý byl, až když mu Martin nechal dýško.

Noc byla v pohodě, jen ten hluk z ulice byl nepříjemný. Ráno jsme se těšili na snídani, že si spravíme náladu a také mínění o hotelu. Snídaně se podávala od osmi do jedenácti hodin, my dorazili po deváté. Zbyly na nás dva poslední talíře, spoustu věcí už nebylo a paní, která tam obsluhovala, se nijak neměla k doplnění (za těch cca 40 minut sama přinesla akorát slaninu). Když jsem ji slušně požádala o citron do čaje, šklebila se na mě vysloveně nepříjemně. Naopak tam tokala s hosty, co tam chodí pravidelně hrát golf. Překvapil mě poněkud slabší výběr – jeden ovocný čaj, jedna marmeláda, žádné ovoce… Co ale oceňuji, je džus, který byl opravdu džusem a ne nějakou obarvenou vodou.

I když všechny výtky, které máme, jsou jen drobnosti, od čtyřhvězdičkového pobytu bych čekala něco více. Rozhodně by měli zapracovat na chování jejich personálu, to mi asi vadilo úplně nejvíce. Shodou okolností tam byli nedávno i jedni známí na obědě a ti byli s jídlem spokojení.

Já určitě tento hotel nikomu doporučovat nebudu, protože za tu cenu se to nevyplatí. Byli jste někdy v Chateau St. Havel? Kam jste se někdy těšili a nakonec ten váš pobyt nesplnil očekávání? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

2 thoughts on “Chateau St. Havel – naše zkušenost

  1. Helena

    Hani, slyšela jsem podobné hodnocení a drobnosti to rozhodně nejsou. Nemám problém zaplatit, ale servis musí být prostě perfektní. Pan Slanina mě nepřesvědčil ani jako kuchař v TV, ani jako hoteliér.
    Marně přemýšlím, ale vlastně jo, v létě jsme bydleli na jednom zámečku a to určité zklamání bylo. Pokusím se vás v příspěvku podrobněji informovat.
    Přeji pohodový den. Helena

  2. Lucie

    Ahoj, nikdy jsem tam nebyla a po tomhle co čtu mě to ani neláká, jídlo se ne vždy každému strefí do chuti, to bych chápala, ale personál by měl mít povinnost chovat se k hostům s maximální vstřícností a ochotou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *