Berlínská televizní věž – fotočlánek

Krásný den,

minule jsem vám psala o naší projížďce po Berlíně. Vystoupili jsme na náměstí u Neptunovi fontány, kde se mi to moc líbilo. Odsud už naše kroky směřovaly k berlínské televizní věži, tzv. Berliner Fernesehturm. Lístek jsem kupovala na konkrétní čas dopředu. Je to poměrně drahá sranda, pro nás oba nás vyšel na 90 euro a v ceně byl vstup, filmy a drink ve střešním baru.

Berlínská televizní věž tvoří dominantu města. Byla stavěna mezi lety 1965 – 69 a nachází se u Alexanderplatz. Je to tedy ta východní část města. Původní výška je 365 metrů, ale v devadesátých letech 20. století byla přidaná anténa, a tak výška nyní činí 368 metrů. Díky tomu je to nejvyšší volně stojící stavba v EU.

Ve výšce 203 se nachází koule, kde je bar, nad ním bychom nalezli otáčivou restauraci, která se jmenuje Telecafé. Když je pěkné počasí, je zde viditelnost 42 kilometrů. Kapacita pozorovatelny je 120 lidí. Nahoru jezdí dva výtahy.

na věž si nesmíte vzít žádné vlastní pití a procházíte hned několika kontrolami. Samotná cesta nahoru je samozřejmě rychlá. Pozorovatelna je podle mě hezky udělaná. U každého pohledu jsou popisky toho, co můžeme vidět. Je to napsané v angličtině i němčině, takže jsem si to bez problémů přečetla.

Samotný bar je fakt miniaturní. Je zde jen několik stoliček a výběr pití je docela tristní. Měli přesně dva koktejly s alkoholem (rum s colou, vodku s redbullem). Nealko koktejl na menu ani nebyl, ale zeptala jsem se a pán mi nakonec něco namíchal. Po prohlídce jsme se stavili ještě v přízemí v zóně s virtuální realitou. Tam nám půjčili speciální brýle a pustili dva filmy. To bylo opravdu zajímavé, vřele to doporučuji.

Po návštěvě věže jsme už měli veliký hlad, tak jsme zašli do restaurace Vapiano, která je hned vedle věže. Měla jsem pizzu, která se střihala speciální nůžkami, to jsem nikdy neviděla:-D Jídlo bylo v pohodě a ceny taky ušly na to, že jsme byli takto v centru.

Lákala by vás prohlídka takovéto věže? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

8 thoughts on “Berlínská televizní věž – fotočlánek

  1. Helena

    Hani, na věži jsme při naší návštěvě Berlína nebyli, vlastně ani nevím proč. Všechny cíle jsme nestihli… Děkuji za zajímavou a lákavou reportáž!
    Přeji hezké dny, Helena

  2. Lucie

    Ahoj, tam jsem nebyla, jednak nesnáším výšky a druhak na to ani nezbyl čas, vypadá to zajímavě, ale jak nemám ráda ty výšky, tak to asi není něco, kde bych nutně musela být:-)

  3. Sabina

    Ahoj Haničko, to vypadá hezky. Já byla kdysi v cocktail baru na Žižkovské věži, ještě s bývalým přítelem, takže už je to skutečně nějaký pátek, ale bylo to moc hezké a drinků byl nepřeberný výběr včetně skvělého servisu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *