Knižní přírůstky: duben 2023

Krásný den,

duben není na nové knihy až tak moc bohatý, ale to souvisí především s tím, že část knih, které jsem si vybrala, mi zabral táta s tím, že je dostanu až v červnu, kdy mám narozeniny. Dneska to bude vlastně jen o dvou balíčcích, jeden je z Grady a druhý z Dobrovského.

spolupráce s Gradou

Z Grady jsem si vybrala celkem čtyři knihy, přičemž by se dalo říci, že dvě představují české kriminálky a dvě romány pro ženy. Samozřejmě jsem musela mít novinku od australské autorky Natashy Lester, která se proslavila romány Skříň plná Diora nebo Dům na Riviéře. Román se jmenuje Tři životy a opět by nás měl zavést do období druhé světové války. Rozmarýnová zátoky od Jenny Haleové se odehrává na jihu USA a je to klasická romance, která má taky prvky zamotané minulosti.

V rámci podpory českých autorů jsem si vybrala dva romány z edice Krimi thriller od nakladatelství Cosmopolis. Jako první tu mám knihu Zbabělci a vrazi od Jakuba Zachrdly. Druhým kouskem je osvědčený autor Peter Čepek a jeho novinka Taxikář.

Knihy Dobrovský

Musím říci, že současné ceny knih jsou úplně šílené, takže jsem se rozhodla využít výhodnou nabídku předprodeje u Dobrovského na dvě romance, které jsem si chtěla stejně koupit, jsem sehnala za mnohem lepší cenu. Překvapilo mě, že mi balíček přišel zásilkovnou v neděli dopoledne domů. Vybrala jsem si novinku Osamělé srdce od Mony Kasten, což bude asi první díl nové série. Druhou knihou je Drahý Aarone od Mariany Zapaty, což je zase slow burn romance.

Ve slevě mě zaujaly ještě dvě knihy autorů, jež neznám. Jako první tu mám romanci Ten první od Roni Loren. Druhou knihou je Kancl po italsku o souboji o pozici nového šéfa. Romanci napsala Anna Nicoletto a vydalo ho nakladatelství Red.

Jako dárek k objednávce jsem obdržela thriller Jáma od Caroline J. Tudor, která je docela dost známá, ale já jsem od ní nic nečetla. Určitě ji vyzkouším, ale nevím, kdy na to budu mít čas:-)

Na nové knihy se hodně těším, přečetla jsem z toho zatím jen tři romance, ale teď se vrhnu na ty české detektivky, u kterých mám velké očekávání. Znáte nějakou z mých nových knih? Jaká vás zaujala nejvíce? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

8 thoughts on “Knižní přírůstky: duben 2023

  1. Helena

    Hani, ráda jsem se podívala – pochopitelně mě zaujala kniha Drahý Aarone – s tím naším to je každodenní romance :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    1. ciculka Post author

      Ahoj Helenko,
      Aaron v knize byl moc fajn, ale jsem přesvědčená, že ten váš je mnohem větší miláček:-)

  2. Stáňa

    Hani, já jsem četla Taxikáře a musím řicí, že mne nějak moc nenadchl (přitom jsem koukala, že na Databázi knih má dost dobré hodnocení (přes 80%). Jsem zvědavá, co na něj řekneš ty :).
    Hezký den

  3. Sabina

    Ahoj Haničko, nejvíc mě zaujaly Osamělá srdce. Já si v dubnu nepořídila nic, ale zase jsem se docela rozečetla a už tu mám k přečtení poslední tři kousky. Ráda bych si pak pořídila novou Caplinovou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *